Tiltechniek

Plafondliften van Handi-Move

Ik denk dat iedereen er wel van overtuigd is dat een plafondlift de ideale tilvoorziening is voor in huis, ten opzichte van een mobiele tillift. Geen extra 'groot geval' of 'obstakel' in het huis zoals dat wel het geval is met een mobiele tillift. Een Handi-Move plafondlift is snel, adequaat en praktisch om van A naar B te komen.

Vaak willen gemeenten in eerste instantie uw transferbehoefte op lossen met een mobiele tillift. Enerzijds met het argument 'de goedkoopst adequate oplossing' en anderzijds met het argument dat een mobiele tillift onder het afgesproken WMO pakket met de tussenleverancier valt. Een plafondlift aanvraag wordt ervaren als ingewikkeld en lastig en valt dus buiten de standaard WMO oplossing. Maar voor u zelf biedt een Handi-Move plafondlift wel vele voordelen.
 

De 5 voordelen van een Handi-Move plafondlift

  • Mogelijkheid tot zelfstandig tillen en verplaatsen met Surehands tilbeugel
  • Zeer snelle en adequate verplaatsing tussen transferpunten langs plafondrail
  • Comfortabele verplaatsing en grote mate van bewegingsvrijheid voor gebruiker
  • Praktisch geen lichamelijke belasting voor zorgverlener tijdens de transferhandeling
  • Geen verdere beperking van spaarzame transferruimte van de vloeroppervlakte

Wandliften van Handi-Move

Wanneer een plafondlift wegens technische redenen geen optie is. Of wanneer er voor een mobiele tillift geen plaats is. Dan is de wandlift van Handi-Move wellcht een zeer goed alternatief.

Praktische wandlift

Geplaatst aan de muur naast het transferpunt, bijvoorbeeld bed of toilet, kan de zwenkarm van de wandlift gemakkelijk een tilhandeling uitvoeren. Zonder verlies van belangrijke bewegingsruimte in de kamer, hangt de wandlift aan de muur en kan de zwenkarm in lengte afgesteld worden op de ideale tilbereik.